HEDEN en VERLEDEN | april 2016

Door de heer W. Bloot sr.
We zijn nog steeds op zoek naar foto’s en anderen gegevens van de vv Moordrecht. Op onze oproep van een paar maanden geleden kwamen er reacties dat ze misschien wel wat voor ons had den maar daar bleef het bij. Maar we blijven ons best doen. We kregen van…….

We kregen van Koos Mohrman de volgende foto uit 1972 die gemaakt is tijdens de sportdag van de carnavalsvereniging de Luilakkers.
HVapr16 1

Onder het publiek ontdekte we o.a. Gerrit Heikoop, Jan de Boer, Piet Kortland, Piet Koolmees, Koos Mohrman, Cor van Doeland, Kees de Joode, Frans Buurman, Bert Offerman en Henk de Vries.

De volgende foto, van DONK-Moordrecht dames uit vermoedelijk 1980, werd gewoon aangeboden. We vermoeden dat het van een jubileumwedstrijd is. Die met 1-0 werd gewonnen. Doelpunt van Marja Groenendijk.

HVapr16 2aDe Moordrecht speelsters zijn Bep Zomerdijk en misschien Nel Groeneveld.

We zien op facebook van de historie van Moordrecht nog wel eens oude voetbalfoto’s opduiken en vinden dat wel leuk. Ook in het clubblad van de Historische Vereniging Moordrecht staat een verhaal over onze vereniging. Dus dachten wij laat ons ook is bekijken waar we over beschikken. Nu dat werden gegevens over een A elftal dat in 1982 kampioen werd.
HVapr16 3

Staand v.l.n.r: Sjaak Binken, Peter de Kreke, Kees Trouwborst, Berco Boon, Robert de Kreke, Pieter van Adrichem, Alex Koolmees, Rien van Heiningen(trainer). Knielend: René Pieterse, Peter v.d. Hoek, Arjan Boon, Marcel de Vogel, Hans V.d. Kerkhof, Rob Hogendoorn en Hans Spijkerman.

HVapr16 4

Marcel de Vogel scoorde tegen NSV van uit een strafschop. Berco Boon scoorde uit een voorzet van broer Arjan de gelijkmaker bij Reeuwijk. Bij WDS werden de jongens kampioen door een 2-1 overwinning, beide goals van Berco Boon. Ook de Albertcup werd gewonnen. De door de G.V.B. georganiseerde Mini Europa Cup ging in de finale met 1-0 verloren bij Olympia dat niet te klagen had over de scheidsrechter.

HVapr16 5

Dit elftal werd kampioen in april 1986. Als we het goed hebben waren de leiders van dit elftal Hans Kuster, Robert v.d. Kreke en Billy Heinen. We vragen ons af of er ook een foto van dit elftal is. Evanals van het C1 elftal dat in 1987 kampioen werd. Leider was toen Hans Kuster. Ook van B1 dat in 1989 kampioen werd ontbreekt een foto. In 1990 werd A1 kampioen dat in een beslissingswedstrijd bij R.V.C. met 1-0 van mede koploper Soccer Boys A1 met 1-0 won. Goal van Bernardo Abel. Spelers uit deze Periode waren o.a. ook Patrick Verstoep, Jeroen Bentzon, en Rini de Bruin. Maak ons blij en help ons aan deze foto’s.

HVapr16 6a

Bij enkele kranten foto’s vonden we ook deze (boven). We vonden hem wel leuk, het werd 1-1 doelpunt van Patriek Eisberg. Op de achtergrond Kees de Kwaadste niet.

De brievenbus klepperde en er was een envelope met foto’s in de gang gedoponeerd. Bedankt! Dit was één van die foto’s (onder). In de winterstop van 1970/1971 kwamen deze Feyenoord spelers de Vereniging bezoeken. Van l.n.r. Frans Hasil, Henk Wery (die een poosje in Moordrecht heeft gewoont), Dick Scheinder en Rinus Israel.

HVapr16 7

Wij verzamelen alles van de vv Moordrecht. Heb je wat voor ons laat het ons weten en houd het niet bij beloftes. Over 4 jaar bestaan we 100 jaar!
Je kunt ook mailen naar: wijnandgreet@hetnet.nl

Hartelijk dank!
Bertus Vos en Wijnand Bloot