HEDEN en VERLEDEN | november 2016

Door de heer W. Bloot sr.
Er wordt nog steeds aan ons gedacht dus duiken er nog wel eens foto’ s en krantenknipsels op. Henk de Bruin bezat nog wat oude clubbladen o.a. met een foto van z’n vader.

Nico Blom, Nico van Janneke Baron bezorgde ons wat foto’ s en een oude krant. Bep de Vries bracht wat actie foto’s van Henk. En Hannie v.d. Hoek kwam 2 oude tegels tegen van het 60 jarige bestaan.

Dit vonden we in oude kranten:

7
Vroeger ging het ook niet altijd even vriendelijk de scheidsrechter was er echter op voorbereid.

8

13 november 1975
Koos Stam is geslaagd als scheidsrechter. Hij heeft dit lang met veel plezier gedaan.

De volgende foto is gemaakt door Exalto, de grootvader van Janneke Blom-Baron.
9
Jo Vermeer, Piet Vermeer, Rien Bongers, Daan Slobbe.
Gerrit Wolvers, Hannes de Jong, Bas Lakerveld.
Kees Boere, Leen de Wit, Leen Boere, Cent van Adrichem, Wim de Wit.

De foto is gemaakt in 1925 toen werd er gespeeld op een veld aan de OUDE SPOORBAAN. Omdat de Goudsche Voetbal Bond 20 jaar bestond werden er jubileum wedstrijden georganiseerd. Moordrecht deed mee met de afdelingselftallen en won de jubileumbeker. Er werd in de halve finale met 2-1 bij Haastrecht gewonnen en in de finale won men thuis met 3-1 van Gouda 3.

Deze foto dook op in de commissiekamer.
C2 werd in het seizoen 1968-1969 kampioen met een doelgemiddelde van 165 voor en 5 tegen.
10

Staand v.l.n.r: Henk Asscheman, Gerard v.d. Weiden, Danny Slobbe, Arie v.d. Weiden, Piet van Ardenne, Arie Slaman, Ton Terlouw(leider).
Knielend: Didi Tomasili, Bobby Leiwakabessy, Ferry Patti, Franco Visentini, Noes Hourissa, Aubry PaIs graaf, Frank Hejakaja.

De hieronder getoonde aktie foto van Henk de Vries kregen we met enkele andere foto’s van zijn vrouw Bep.
Henk is helaas 23 mei overleden. De foto is gemaakt door Jaap v.d. Zijde.
11

Dit was een wedstrijd van Moordrecht 2 in het seizoen 1967-1968 de tegenstander is Kranenburg 2. Er werd thuis met 4-1 van gewonnen. Jaap v.d. Zijde had van deze wedstrijd een serie foto’s gemaakt we hebben er 7 van. Hij schijnt er 24 gemaakt te hebben en aan de spelers uitgedeeld. We houden ons aanbevolen.

Janneke Blom Baron bezorgde ons de volgende foto uit 1976. De dames ging dat jaar o.a op toernooi in Denemarken in en bij Brande en in Duitsland samen met de A junioren.
1
Staand v.l.n.r: Willem de Wagenaar, Anja Palsgraaf, Joke Visentini, Cora Klein, Ada v.d. Kreke, Joke Oltshoorn, Lia Oltshoorn, Ad Eegdeman.
Knielend: Janneke Blom, Noesja Visentini, Marja Groenendijk, Fon Daterna, Elly Arreman, Marijke de Wagenaar en Nico Blom.

2Toen we in het blad Moerdrecht van de Historische Vereniging het verhaal over Jan Buijs lazen kwam ook zijn zoon Nico daar in voor. In 1908 begon men te denken aan de oprichting van een voetbalvereniging want men voetbalde meestal op de dijk met een zelf gemaakte bal van kranten en elastiek. Door Nico Buijs kwam daar verandering in. Hij studeerde in Utrecht en bracht daar vandaan een echte leren voetbal mee dus er moest gras komen om te spelen.

In januari 1909 was het zover er werd een voetbal club opgericht. Daar hoorde een bestuur bij voorzitter werd Nico Buijs en secretaris Kees de Wilde die ook de eerste scheidsrechter werd van de club. En nu een voetbalveld. Dat lukte langs de Middelweg waar nu de Stevenstraat begint, huurde men een stuk land van de heer Kl v.d. Heuvel. Men moest s’morgens echter eerst de koeien van het veld halen en het schoon en speelklaar maken.

Spelen deed men onder elkaar of tegen jongens uit andere dorpen.

3In 1911 sloot men zich bij de Goudsche Voetbal- bond aan en gingen spelen onder de naam Excelsior. Later gaf dat problemen en werd de naam van de vereniging veranderd in Moordrecht.

Dan zij Reinier Begeer, die korfbalde bij MCK die bij de voetbal  aangesloten waren, kwamen we aan de foto van Nico Buijs.

En een zoon van Kees de Wilde die in Zaandam woonde bezorgde er ons een van z’n vader.

In 1915 werd de vereniging weer opgeheven.

Vier generaties De Bruin.

Toen Henk de Bruin langs was geweest met o.a. een elftal foto van zijn vader en vol trots had verteld over zijn kleinzoons, hebben we even gezocht naar vier generaties en gevonden. De eerste foto is van Rinus de Bruin Henk z’n vader. Generatie 1 Moordrecht 3 1946.
4

Staand v.l.n.r.: Gerrit Groeneveld Nico Blom, Kees v,d. Winden. Cor Arreman, Adrie van Adrichem.
Knielend: Anton van Adrichem, Rinus de Bruin, Wim Dekker, Piet Twigt, Jan v.d.Heuvel en Aart Verdoold

Henk de Bruin is de 2de generatie.
De volgende foto is van het derde dat in 1965 kampioen werd.
Henk was in 1967 de eerste pupillenleider bij Moordrecht en is dat tot 1995 gebleven.
5
Staand v.l.n.r.: Pleun Steenbergen, Kees Weurman, Piet Koolmees, Kees de Lange, Wim de Wilde, Bertus Vos, Schil v.d. Weiden.
Knielend: Jan Everlingen, Dik de Wilde, Henk de Bruin, Steef van Riswijk, Gerwan Siwalette, Koos Stam.

De derde generatie is Henk z’n zoon Rinus.
Op deze foto staat met het A elftal dat in het seizoen 1989-1990 kampioen werd.
6
Staand v.l.n.r.: Jeroen Smit, Alexander Jaspers, Arjen Post,Patrick Verstoep, Jeroen Bentzon, Juri Maarhuis, Ron v.d. Berg, René Bakker, Rini de Bruin.
Knielend: Ruud van Tol, Viktor v.d. Valk, Ralph v.d. Meer, Jaco van Blitterswijk, Sonny Latupapua, Antonie de Wilde.

En dan de vierde generatie de kleinzoons.
Op onderstaande foto, helemaal rechts onder, is Jesse de Bruin te zien.
Spelend in de JO13-1 (voorheen D1), seizoen 2016-2017, uitkomend in de eerste klasse.
JO13 1
Staand v.l.n.r.: trainer/coach Robbert Bernadina en Clint Broer, Thijn Hulscher, Lars Batelaan, Dennis van Loon, Robbie Dowden, Mohammed Al Ayadi, Jurre van Capelle, trainer/coach Tim Hulscher.
Knielend: Morris Cosijn, Russel Jackson, Zakaria Moussaoui, Owen van Wijngaarden, Giorgio van Loon, Camiel Bernadina, Joep de Meijer en Jesse de Bruin.

Op onderstaande foto is de broer van Jesse, Finn de Bruin te zien. Staand, tweede van links.
Nadat Finn vorig seizoen op zaterdagochtend voetbalde bij de kabouters, speelt hij nu zijn eerste seizoen bij de pupillen in de JO9-3 (voorheen F3).
Leuk om te weten is dat dit hele team van enthousiaste spelertjes al samen bij de kabouters voetbalden en o.a. getraind werden door Rini de Bruin.

JO9 3