Verslag VVM JO11-3

Vorige week zaterdag 17-02-2018 moest VVM JO11-3 om 09:00 uur thuis aantreden tegen Capelle JO11-7.
Na de goede overwinning van de week ervoor op Groeneweg smaakte het de jongens naar meer om ook tijdens hun eerste thuiswedstrijd van de Voorjaarscompetitie drie punten te pakken.

Normaal gesproken heeft dit team 11 spelers (bestaande Axel, Charles, Daniel, David, Dennie, Jens, Kyano, Mehdi, René, Revi en Sven) maar Mehdi en René konden helaas niet meedoen. En omdat Revi met liesklachten kampte hadden we voor de zekerheid Wilmer uit de JO11-2 als reserve meegevraagd, mocht Revi toch niet door kunnen gaan.

Om 08:30 uur verzamelde iedereen zich in kleedkamer 2 en daar namen de spelers samen met de leiders de opstelling en de tactiek door en het veld op voor de warming up. Daar zagen we een groepje spelers met leiders aan de overkant verzamelen, wat onze tegenstander Capelle bleek te zijn, met daartussen een hele grote jongen. De jongens waren best onder de indruk van die speler die bijna een kop groter was.

Het was na de aftrap te zien dat onze jongens tegen de reus opkeken. De bedoeling was Capelle meteen onder druk te zetten maar JO11-3 had veel moeite met een hele balvaste behendige speler die voor veel gevaar zorgde en de grote jongen die iedereen van ons met zijn lichaam gemakkelijk opzij zette. Capelle was feller en joeg bij onze jongens bij balverlies op om zo snel mogelijk te proberen te scoren.

Na veel achter de feiten aangelopen te hebben kreeg JO11-3 meer grip op de wedstrijd en Axel besloot eens van afstand hard uit te halen. De keeper dook al naar de juiste hoek om de bal te stoppen maar Revi wist de bal zo van richting te veranderen dat hij de keeper kansloos liet en de 1-0 scoorde. Een voor hem speciaal moment aangezien het zijn eerste goal in wedstrijdverband was. Hij was er heel erg blij mee en het team ook.

Niet veel later besloot Axel nog maar een keertje hard uit te halen en werd de score verdubbeld. Vlak na de 2-0 klonk het rustsignaal. In de rust werden de afspraken nog eens doorgenomen met de bedoeling de score in de tweede helft uit te breiden.

Na de rust kwam JO11-3 minder onder de indruk van Capelle uit de kleedkamer en na de aftrap duurde het niet lang voordat de 3-0 kon worden genoteerd. In een kluts voor het doel van Capelle wist Charles zijn voet tegen de bal te krijgen en in het doel te werken. Ook voor hem een speciaal moment omdat dit ook zijn aller eerste doelpunt in wedstrijdverband was.

Maar toen was de organisatie bij JO11-3 opeens weg. Vanaf de aftrap slalomde de beste speler van Capelle door de slapende VVM defensie heen en noteerde de 3-1. En niet veel later noteerde Capelle ook nog eens de 3-2. Het was met nog 10 minuten te gaan proberen de voorsprong te verdedigen en dat ging niet zonder pijn en moeite. Het was zelfs billenknijpen!

Gelukkig wist JO11-3 zelf nog wat tegenaanvallen op te zetten maar de laatste moedige kleine verdedigster van Capelle wist er net steeds een voet tussen te krijgen. Maar uiteindelijk klonk daar het verlossende eindsignaal. Na 2 wedstrijden heeft JO11-3 het maximale aantal van 6 punten weten te behalen en draaien ze netjes mee in het linker rijtje.

Voor nu even rust vanwege de Voorjaarsvakantie en dan mag JO11-3 afreizen naar Capelle om het daar op de nemen tegen SVS JO11-7.

Tot dan!
De JO11-3 leiders Jaquelien en Nardo.