Een goede stap vooruit!

Dennis de Jong ziet voldoende ruimte om met deze groep nog meer stappen te zetten.

Zou je, ondanks dat je inmiddels geen onbekende meer bent op ‘Het Lage’, je nog willen voorstellen aan VVM?
Mijn naam is Dennis de Jong, 44 jaar en woon sinds 2012 in Moordrecht. Samen met mijn vrouw Barbara hebben wij 3 kinderen, Bo van 11, Dean van 9 en Loïs van 7 jaar. In het dagelijks leven werk ik bij Coca-Cola in Rotterdam, als Teamleader van het Sales Contact Center.
In mijn actieve spelers-carrière ben ik keeper geweest. Na 1 jaar senioren bij Olympia heb ik de overstap gemaakt naar VV Haastrecht. Hier heb ik 5 jaar in het eerste elftal gespeeld. Door een aantal zware blessures ben ik in 2003 gestopt met voetballen. Vervolgens ben ik aan mijn trainerscarrière begonnen, en heb bij vv Haastrecht diverse trainersfuncties vervuld. In deze periode heb ik ook diverse trainersdiploma’s behaald, waaronder Trainer/Coach II (UEFA B) om vervolgens in 2008 zelfstandig als Hoofdtrainer bij VVH aan de slag te gaan. Na mijn trainersperiode bij VVH, ben ik nog hoofdtrainer geweest bij Bernardus en het 2e elftal van Donk.
Aangezien het trainersvak niet meer te combineren viel met het drukke gezinsleven, ben ik gestopt als trainer en in 2016 weer teruggekeerd naar VVH om daar 2 jaar lang onderdeel uit te maken van de Technisch Commissie.
Sinds begin dit seizoen ben ik toch weer trainer geworden, en nu bij mijn zoontje Dean, die sinds dit seizoen voetbalt VV Moordrecht in JO9-2.
En nu dus vanaf februari als Hoofdtrainer bij VVM, wat mij tot nu toe uitstekend bevalt.

In februari ben je begonnen als trainer/coach van de selectie. Hoe heb je dat ervaren?
Ik wist van te voren welke situatie ik aan zou treffen en op welke kwaliteits- en belevingsniveau de groep zat. Ik constateerde dat er weldegelijk een goede moraal in de groep zat, en dat de wil om te presenteren zeker aanwezig was. In de eerste paar weken vanaf mijn aanstelling, nam het aantal spelers op training steeds verder toe, en maakten we kleine stappen in de team- en voetbalontwikkeling. Voor mij persoonlijk was het weer erg plezierig om weer als trainer op het veld te staan.

Je gaat een jaar door als trainer/coach van de selectie. Wat heeft je doen besluiten en wat was daarbij voor jou belangrijk?
Vanaf begin februari zijn we met elkaar aan een ‘project’ begonnen, waarbij we op dit moment in een fase zitten waarin we als groep kleine stappen aan het zetten zijn in de ontwikkeling van het voetbal en de teamprestatie. Voor mijn gevoel zijn we nog niet klaar met dit ‘project’ en zie ik nog voldoende ruimte om met deze groep nog meer stappen te zetten in de voetbalontwikkeling. Daarnaast heeft het enthousiasme en waardering van de spelers, de begeleidingsstaf en het bestuur mij het vertrouwen gegeven om nog een jaar met elkaar door te gaan.

Ondanks dat punten achterblijven, zien we de afgelopen maanden wel het niveau van het voetbal vooruitgaan. Hoe zie jij dat en zit er nog groei in de groep?
Zoals al aangegeven, maken we op dit moment een zeer positieve ontwikkeling door en worden we elke wedstrijd weer een beetje meer bewust van onze kwaliteiten en  (on-)mogelijkheden. Ik ben wel van mening dat we op een aantal posities meer keuze en concurrentie zouden moeten krijgen, waardoor ook de inzet en prestatie op de training verder omhoog gaat. Ik denk dat we op dat vlak de grootste winst kunnen boeken.

Wat zijn je ambities/doelen voor komend seizoen?
Mijn doel met de huidige groep spelers, met mogelijk nog wat aanvullingen, is om aan te haken bij de middenmoot in de 4e klasse. Gezien de ontwikkeling van de afgelopen weken ben ik er absoluut van overtuigd dat VV Moordrecht zich daaraan zou moeten kunnen meten.
Voor de komende jaren zal er ook weer meer doorstroming vanuit de jeugd gaan komen (dit seizoen was er geen JO19 elftal) en wil ik het komende seizoen het fundament gaan leggen, waarbij het voor de jeugdspelers weer leuk en uitdagend moet gaan worden om selectievoetbal te spelen.

Heb je tot slot zelf nog iets te melden?
Op dit moment hangt er voor mijn gevoel een positieve sfeer binnen de club en rondom de selectie. Het is goed om te zien dat er een hoop mensen zijn die zich dagelijks inzetten om de club weer een stapje verder vooruit te helpen. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Ik heb dan ook erg veel zin in komend seizoen!