Een goede stap vooruit!

Ger Mulder wilt graag zijn bijdrage leveren om met elkaar de club naar voren te brengen.

Wie is Ger Mulder?
Mijn naam is Ger Mulder, ik ben gehuwd (op 26 mei as 40 jaar getrouwd) met Karin en heb 1 dochter (28 jaar) Marloes. We zijn al heel lang woonachtig in Krimpen aan den IJssel, waar ik ook mijn eerste voetbal ervaringen heb opgedaan bij vv DCV. Ben op dit moment nog steeds werkzaam bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en dat doe ik al bijna 43 jaar. Op het moment van publicatie van  dit stukje ben ik in onderhandeling met mijn werkgever om eerder te stoppen met werken en hopelijk zal dit gaan plaatsvinden ergens tussen oktober en december van dit jaar.

In het verleden ben je ook bij VVM actief geweest. Hoe lang is dat geleden en wat deed je?
Zo’n veertien jaar geleden heb ik afscheid genomen van VVM, nadat ik zo’n 7 jaren met heel veel plezier actief ben geweest als trainer van de B en A junioren. In die periode zijn we met de A junioren kampioen geworden en zijn we van de 3e klasse opgeklommen naar de 1e klasse. Een geweldige tijd waarin ik samen met een aantal andere mensen ook een aantal hele mooie voetbalreizen hebben gehad naar o.a. Parijs. Jan de Joode Sr., Sjaak Binken en Wiet Beunder hebben in die periode mij veel gesteund en hebben ook toen hun bijdrage geleverd in de ontwikkeling van verschillende spelers die nu nog steeds actief zijn bij VVM.

Wat ben je vervolgens gaan doen?
Hierna kwam vv CKC op mijn pad en die vroegen mij om eerst trainer van de B en A junioren te worden. Was een hectische periode (eerste jaren), omdat de vereniging enorm groeide van zo’n 450 leden naar ultiem 850 leden. De eerste jaren heb ik mij erg toegelegd op het trainen en vervolgens ontstond er behoefte aan een coördinerende man die trainers begeleide, mede het beleidsplan ontwikkelde, het voetbalplan ontwikkelde en uiteindelijk met prachtige resultaten. De jeugd ontwikkelde zich gedurende de jaren, van 3 a 4e klasse, naar op dit moment 1e en hoofdklasse. Ook ik kon mij toen meer gaan ontwikkelen naar Technisch Jeugd Coördinator en de laatste 8 jaar heb ik mij daar steeds verder in kunnen vastbijten en ik mag zeggen met veel succes. Alle selecties teams hebben gediplomeerde trainers UEFA C en/of B, of pupillen trainers of junioren trainers. De afgelopen jaren heb ik mij ook mogen bemoeien met het verder professionaliseren van de technische staf en mede door mijn inbreng hebben we nu betaalde trainers op alle leeftijd groepen.

Wat heeft je doen besluiten om naar VV Moordrecht terug te komen?
Allereerst wil ik zeggen dat ik het een eer vind om nog eens te mogen terugkeren bij VV Moordrecht. En de reden ligt hem vooral in het feit dat ik vermoed dat de vereniging in de komende jaren verder zal gaan groeien qua ledenaantal. In het organiseren rond die ontwikkeling zou ik mijn bijdrage kunnen leveren, omdat ik ook graag zie dat VVM zich weer gaat ontwikkelen naar een club waar iedereen zich goed voelt (recreatief en prestatief) en die de weg naar boven weer zal vinden. Ik zeg niet dat ik dat zomaar even voor elkaar krijg, maar met goede steun vanuit de vereniging en de bereidheid van iedereen om een steentje bij te dragen verwacht ik daar veel van.

Technisch jeugd coördinator. Kun je omschrijven wat dat inhoud?
Dit houdt o.a. het volgende in:
– Mede verantwoordelijk voor het opstellen van een goed beleidsplan;
– Mede verantwoordelijk voor het naleven van het beleidsplan;
– Aanstellen van trainers (selecties);
– Coördineren en aanbieden cursussen;
– Helpen bij het maken van een verantwoorde trainingsarbeid, met als doel alle spelers op zijn of haar niveau beter te maken;
– Spelervolg systeem ontwikkelen;
– Sparringpartner voor het bestuur van VV Moordrecht.

Je gaat ook de JO19-1 begeleiden. Kan je daar wat meer over vertellen?
Het begeleiden van JO19-1 zal voornamelijk gebeuren op de zaterdag, omdat de huidige JO19 selectietrainer Clint Broer ook actief is in het eerste van VVM Zaterdag. Tevens zal ik op de trainingsavonden zoveel mogelijk aanwezig zijn en daar waar nodig Clint ondersteunen en voor hem als klankbord dienen. Clint is en blijft verantwoordelijk voor de JO19 en zal zoveel mogelijk zelf daar ook de leiding over nemen.

Wat gaan de leden merken van jou aanwezigheid en wat zou je terug willen zien bij de leden?
Leden zullen merken dat ik terug ben bij VVM, omdat ik net als zoveel leden deze club een warm hart toedraag. Verder zullen er in de loop van het seizoen wat aanpassingen komen, maar eerst zal een beleidsplan gemaakt moeten worden voor de komende jaren. Er zal toch een punt op de horizon moeten komen waar we als vereniging naar toe willen werken.

Wat zijn je ambities bij VVM?
Mijn ambities liggen voornamelijk om eerst de organisatie goed neer te zetten en dat kan ik echt niet alleen. Dus ik vraag daarom ook aan iedereen (ouders, oud eerste elftal spelers, oud leiders/trainers en huidige selectie spelers) om daarbij te helpen.
Laten we vooral proberen de club weer naar voren te brengen en de club weer aanspreekbaar voor anderen (en onszelf) te maken.