Glenn Telusa nieuwe trainer Moordrecht

Glenn Telusa wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer van voetbalvereniging Moordrecht. De 48-jarige inwoner van Gouda ondertekende donderdag 7 februari een 1-jarig contract.

Telusa wordt op sportpark ’t Lage de opvolger van Dennis de Jong, die in december liet weten vanwege drukke werkzaamheden zijn contract niet te kunnen verlengen. Moordrecht wordt voor de Goudse oefenmeester zijn eerste club als hoofdtrainer. “Ik heb altijd al de ambitie gehad, maar het was er nog niet van gekomen”, reageerde Telusa, die de afgelopen negen seizoenen werkzaam was bij Haastrecht. Daar was hij vier jaar trainer van het tweede elftal en is hij nu bezig aan zijn vijfde seizoen als trainer van de JO19-1. “Bijna alle spelers van het huidige eerste elftal hebben onder mij getraind in de jeugd. Met die talentvolle lichting ben ik gepromoveerd naar de hoofdklasse.”

Voor Telusa is het ook een weerzien met oude bekenden, want eind jaren negentig speelde hij vier seizoenen voor Moordrecht. “Onder René van Beek, Jan-Willem Koorevaar en Ronald Ouwendijk. Dat was een prettige tijd.”

Telusa was tot zijn 41ste actief voetballer, hij speelde de laatste acht jaar bij Haastrecht en sloot zijn carrière af bij Gouda. “Het was geen pre dat de nieuwe trainer de club kent, maar het is wel een voordeel”, stelt Bauke Vink namens de technische commissie die Telusa ‘selecteerde’. “We waren erg verrast over het aantal sollicitaties, dertien in totaal, maar ook over het niveau van de trainers die bij ons wilden werken. Blijkbaar liggen we nog steeds goed in de markt.”

“Ik heb zelf nog als speler met Glenn gespeeld. Hij had altijd een geweldige instelling en was toen al tactisch heel sterk. En hij was prettig in de omgang. Dat is tegenwoordig belangrijk, want je moet als trainer wel de klik hebben met de spelers.”

“We hebben dit seizoen een goede stap gezet en hopen dat we dat met Glenn verder kunnen uitbouwen”, zegt voorzitter Louis van Loon.

Telusa weet dat er veel werk op hem ligt te wachten. “Ik zie het als een uitdaging. De technische commissie heeft me een eerlijk verhaal voorgeschoteld en geen sprookjes verteld.”

(foto en tekst: Erik van Leeuwen, Hart van Zuidplas)