Nog 15 maanden

Nog 15 maanden en dan bestaat de vereniging 100 jaar. 25 jaar geleden zijn Bertus Vos en mijn persoontje, op verzoek van het bestuur, begonnen om het verleden van de vereniging een gezicht te geven. Nu met medewerking van de leden en oud leden is dat aardig gelukt. Er werden en worden ons nog steeds foto’s krantenknipsels en soms nog een oud clubblad aangeleverd. Eind 2018 kwamen er weer heel wat foto’s en krantenknipsels binnen. Peter v.d. Hoek bracht zijn verzameling bij ons met de gedachte als het daar was bleef het in ieder geval bewaard. Jan de Groot was aan het opruimen en had de zelfde gedachte en bezorgde ons ook de tevoorschijn gekomen foto,’s. Rens Binken zijn verzameling kregen we ook in handen maar die wilde de foto’s graag zelf houden. De foto’s zijn gedigitaliseerd en alles is weer netjes terug gegaan. Wat Rens ons wel gaf was de zeefdruk die door de krant Rijn en Gouwe geschonken was bij het kampioenschap in 1986 en hing in de kantine. Hij was door zijn vader in veiligheid gebracht tijdens de verbouwing van de kantine. Er zijn nog meer foto’s binnen gekomen, we weten soms niet eens van wie. Toch bedankt! We zullen wat foto’s laten zien en vaak zit er ook een verhaal aan de foto.

Begin jaren tachtig had je de nacht van Moordrecht. Daar namen diversen verenigingen aan deel. Er werden dan diversen spellen en sporten gespeeld. In een van die spellen had Nico Palsgraaf een ongelukje en moest hij in de nacht naar het ziekenhuis. Toen men de dokters vertelde wat er gebeurd was keken ze hem wel heel verbaasd aan. Nico had namelijk een KOKOSNOOT op zijn neus gekregen.

Vermoedelijk is deze foto van de deelnemers uit 1983.
Staand v.l.n.r: Mevr Binken, Henk Binken, Rens Binken, Nico v.d. Haak, Henk Steenbergen, Nico Dirkzwager, PietJan Boon, Leo Lieftrebber, Nico Palsgraaf, Bert Lingen, Jopie Verbaan, Sjaak van
Stralen. Knielend Anja Verhoef, Margo Otterspeer, Heleen van Meeteren, Rennie Boon, Anja Palsgraaf Anneke van Stralen.

In 1993 ging de selectie met hun aanhang een weekend weg. Er moest echter ook getraind worden. Daarom werd Ton gevraagd om met de bus, waar de jeugd bij uitwedstrijden mee vervoerd werd, de selectie ook een keer ter willen te zijn. Op dus naar Elst bij Amerongen. De bus werd gesponsord door v.d Kaa International Transport en Vis Autoschade. Maar dat het zo’n mooie v.v. Moordrecht bus werd, was wel te danken aan Laurens Six die er vele uurtjes aan besteed heeft.

Een steeds terug kerend verhaal is dat men ging stappen in Arnhem en dat men daar Jeroen Smit kwijt raakte. Jeroen stapte in een taxi en werd keurig naar Elst gebracht. Helaas… er ligt ook een Elst bij Arnhem en daar werd hij keurig afgezet. Bij een telefooncel heeft hij daar de nacht een beetje doorgebracht en is daar door de politie gevonden en later in de morgen naar het andere Elst gebracht.


Men had bij het ontbijt dus wat om over te praten.

In 1982 werd Moordrecht A kampioen en werd er ook nog de Albert Cup gewonnen al was dit wel een lastige klus geweest. De finale werd gespeeld tegen DONK in de laatste minuut viel pas de
beslissing. Uit een vrije trap van Pieter van Adrichem belande de bal voor de voeten van Robert v.d. Kreke en die werd de matchwinnaar. 1-0.


De prijzen werden uitgereikt door de Jeugdvoorzitter Bert Linge. De overwinning van het A team had wel consequenties voor Wim v.d. Hoek.


Willem zijn BAARD moet er af.

Bij de vereniging werd het seizoen meestal afgesloten met een familiedag. De foto met de dames die versterking hadden gekregen, van Rene de Jonge is misschien uit 1987. De dames zijn staand v.l.n.r: Wilna Happel, Jose Romein, Sylvia de Bruin, Angeliek Terlouw. Knielend: Margo Otterspeer, Gina Kool, Nicol Smulders, Heleen Blom en liggend Rene de Jonge.

In 1980 werd er ook een meisjes team opgericht. Ze deden het in het eerste seizoen best wel goed.


Staand v.l.n.r: Anita de Lange, Marja Koolmees, Anita Wevers, Clementine Riemers, Hilda Knoop, Annemiek v.d. Mark, Fon Datema, Paulien v.d. Mark.
Knielend: Nelleke Dooiewaard, Carolien Dirkzwager, Shirly Riemers, Wilma Schoenmakers, Patricia Oltshoom, Janet de Lange, ???

Als er iets niet klopt aan een naam of een datum laat het ons dan weten. En bezit u soms ook nog oude foto’s ,oude clubbladen of krantenknipsels denk dan aan ons want we zijn nog steeds opzoek naar herinneringen van onze verenigingen en als u wat heb en u wilt het niet kwijt dan wordt gekopieerd of gedigitaliseerd en krijgt u alles weer terug. In de jaren 80 verkocht Doornheim sporttassen met de kleuren van w Moordrecht. Een poosje terug stond er zo’n tas in de kantine, nog bedankt daarvoor.
In 1981 werd het tweede zaal voetbalteam van Moordrecht kampioen. We vragen ons af of er ook een foto van dit elftal is en wie de spelers toen waren. Als u ons dus ergens mee kan of wilt helpen neem dan contact op met Bertus Vos of met ondergetekende. Maar Wijnand jr. wil je ook wel helpen. Alles wat wij in bezit krijgen word opgeslagen bij de Historische Vereniging Moordrecht. Iedere tweede zaterdagmiddag van de maand kunt u het daar bekijken.

Met vriendelijke groet,
Wijnand Bloot sr.