Start training jeugd
Goed nieuws voor alle jeugdleden van VV Moordrecht. Aanstaande maandag 4 mei starten we weer met de trainingen voor de jeugd tot en met 18 jaar. De afgelopen tijd is hard gewerkt om aan alle voorwaarden voor een herstart te voldoen. Er is op basis van de richtlijnen vanuit het RIVM door het bestuur van VVM een Coronaprotocol opgesteld dat inmiddels akkoord is bevonden door de gemeente Zuidplas. Hiermee kunnen we op een veilige en verantwoorde manier de trainingen voor de jeugdleden tot en met 18 jaar hervatten. ‘Coronaproof’ dus!  
Coronaprotocol
Omdat er conform het protocol meer ruimte per trainingsgroep nodig is en er een ruime wisseltijd zit tussen de trainingen is er een aangepast trainingsschema. Iedere trainingsgroep traint voorlopig 1 keer per week 1 uur. We zijn zo dicht mogelijk bij het ‘oude’ trainingsschema gebleven. Houd er rekening mee dat alles een beetje anders is als normaal. Zo geldt uiteraard voor de trainers en spelers/speelsters vanaf 13 jaar de 1,5 meter afstand regel. Ouders mogen niet het terrein van VVM op en iedereen wordt verzocht niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn. De kantine en de kleedkamers zijn gesloten. Heb je hoest-, kuch- of koortsklachten, dan mag je niet komen trainen. Ook bij twijfel vragen we je thuis te blijven. De trainingen zullen een aangepast karakter hebben.
Ook voor niet-leden
Ook niet-leden t/m 18 jaar zijn van harte welkom om mee te komen trainen. We kunnen ons voorstellen dat veel kinderen tijdens deze intelligente lock down behoefte hebben om lekker te bewegen in de buitenlucht. In verband met de veiligheid zal wel worden toegezien op een verantwoord aantal kinderen op de velden. Voor de trainingen van de jeugd van 13 t/m 18 geldt een maximaal aantal spelers van 16 per trainingsgroep/veld.
Handhaving en naleving
We zijn blij dat we met de jeugd weer van start kunnen. De komende weken monitoren we de trainingen constant. Er is iedere trainingsavond een Coronacoördinator op het terrein van VVM aanwezig om toe te zien op een juiste uitvoering, handhaving en naleving van het protocol. Ook houden we de berichtgeving van RIVM, Kabinet en KNVB scherp in de gaten en passen we ons aan waar nodig. We rekenen op de medewerking van ouders en kinderen om er een succes van te maken. De trainers en begeleiders staan in ieder geval al te popelen om te beginnen.
Download hier het nieuwe trainingsschema: Corona trainingstijden seizoen 2019-2020 _v1.1
Het bestuur van VV Moordrecht.