CORONA PROTOCOL VV MOORDRECHT (Update)

Update 20-09-’20.

Het nieuwe seizoen is inmiddels onderweg. Aan het begin van het seizoen hebben wij als bestuur een Coronaprotocol en -regels opgesteld. Wij verzoeken iedereen nog steeds zich hier dringend aan te houden. Dit geldt uiteraard ook voor onze gastverenigingen. En speel jij met je team een uitwedstrijd, check dan de clubwebsite van die vereniging voor hun corona protocol.

Als aanvulling op dit protocol is het belangrijk te weten dat als je Coronaverschijnselen hebt je thuisblijft en je dit meldt aan je trainer en/of leider. Bij een positief Coronageval dit uiteraard ook met spoed melden bij je leider en/of trainer. De trainer en/of leider dient dit door te geven aan de Technisch jeugd coördinator zodat hij dit kan doorgeven aan het bestuur. Het bestuur zal vervolgens overleggen met de GGD.

Bij een Coronaverschijnsel of -besmetting van een lid kunnen de overige teamleden, volgens richtlijnen vanuit het RIVM en de KNVB, gewoon blijven trainen en wedstrijden spelen. Tenzij na het contact met de GGD anders wordt besloten.

Alleen samen krijgen wij corona onder controle!

Bestuur VV Moordrecht

CORONA PROTOCOL VV MOORDRECHT

• WIJ VERZOEKEN U DRINGEND THUIS TE BLIJVEN MET GEZONDHEIDSKLACHTEN ZOALS KOORTS, VERKOUDHEID EN/OF KEELPIJN.
  • HOUD 1,5 METER AFSTAND (GEEF DUS OOK GEEN HAND).
  • VERSCHUIF GEEN MEUBILAIR IN EN BUITEN DE KANTINE.
  • HOUD DE AANGEGEVEN LOOPROUTES AAN.
  • BETAAL ZOVEEL MOGELIJK MET PIN.
  • BIJ BETREDEN VAN DE KANTINE GRAAG UW GEGEVENS NOTEREN ZODAT DE GGD U IN GEVAL VAN EEN CORONAGEVAL KAN BENADEREN.

REGELS VV MOORDRECHT I.V.M. CORONA OP TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN

• Houd 1.5 m afstand.
  • Volg de aangegeven looproutes.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en bezoek sportaccommodatie.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van teambidons.
    Advies: neem zelf een bidon voor eigen gebruik mee.
  • Alle wedstrijdbesprekingen moeten zoveel mogelijk in de open lucht worden gehouden.
  • Spreekkoren aanheffen of zingen en schreeuwen bij wedstrijden is niet toegestaan in groepsverband.
  • Tijdens de rust blijven alle teams zoveel mogelijk op het veld, dus niet in de kleedlokalen.
  • Beschikbaarheid van EHBO-materialen en een AED.
  • Corona-coördinatoren zullen worden aangesteld en altijd herkenbaar.

Uitwedstrijden

Conform de regels van het RIVM is het toegestaan met personen uit meerdere huishoudens in één vervoermiddel te reizen naar uitwedstrijden.
Advies is om een mondkapje te dragen voor reizigers vanaf 13 jaar en ouder.
VVM’ers en begeleiders/supporters respecteren de Corana regels van de uit-club.

Gebruik kleedkamers/douches

• Pupillen (alle jeugdteams t/m JO13)
    – Kleedkamers zijn voor deze leeftijdsgroepen geopend.
  • Junioren teams vanaf JO14 t/m JO17, MO15
    – Kleedkamers kunnen gebruikt worden, dus ook de douches. Opstellen van een rooster voor gebruik van de douches is wenselijk. Rooster op te stellen door leider en/of trainer.
  • JO19 teams en alle senioren
    – Houd 1,5 meter afstand buiten het speelveld, dus ook in de kleedkamer.
    – Gebruik kleedkamer en douches bij toerbeurt. Er mogen max. 6 personen tegelijk in de kleedkamer zijn en max. 2 personen tegelijk douchen met inachtneming van 1.5 meter afstand. Advies aan trainer en/of teambegeleiders: maak van tevoren een rooster voor gebruik kleedkamers.

GEBRUIK/LOOPROUTE KANTINE

• Sportkantine en terras, zoals bij de VVM moeten ook voldoen aan de nieuwe landelijke horeca voorschriften.
  • Met stickers en plakstrips zal een looproute in de kantine worden gemarkeerd. Een looproute is vereist.
  • Het kantinemeubilair is teruggebracht naar een aantal zitplaatsen, dit zelfde geldt voor het buitenterras. De barkrukken zullen worden verwijderd. Een gezellig staand aan de bar of op het buitenterras wat drinken is dus voorlopig niet mogelijk. Personen van 18 jaar en ouder moeten 1.5 meter afstand houden tenzij je huisgenoten bent. Registratie van bezoekers zal worden toegepast.
  • Gevraagd zal worden naar contactgegevens en deze beschikbaar te stellen. Gegevens worden max. 14 dagen bewaard.

Wij verzoeken iedereen dringend zich aan bovenstaande regels te houden. De gemeente is verantwoordelijk voor de controle en handhaving op de coronamaatregelen. Wanneer blijkt dat de coronamaatregelen niet goed worden nageleefd, kunnen zij als uiterste sanctie besluiten de club te sluiten. Het is dus in ieders belang om het niet zover te laten komen en elkaar goed te wijzen op de naleving van de regels.

Alleen samen krijgen wij corona onder controle!

Voor meer informatie over Corona en voetbal zie: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal