COVID-19 regels en maatregelen op een rij

COVID-19: De laatste regels en maatregelen op een rijtje voor spelers, ouders en vrijwilligers VVM

De afgelopen maanden zijn er flink wat Coronaprotocollen, -addendums en –aanscherpingen voorbijgekomen. Er is ons gevraagd naar een overzicht van de huidige stand van zaken. Hieronder hebben we de belangrijkste nu geldende regels en maatregelen op een rij gezet. Hierin wordt ook duidelijkheid gegeven over de trainingen voor spelers van 18 jaar en ouder.

• De (amateur)voetbalcompetitie is voor iedereen tot in ieder geval 10 november 2020 stilgelegd.
  • Jeugdspelers t/m 17 jaar blijven trainen met hun team conform het huidige trainingsschema.
  • De JO19-1 traint alleen op dinsdag, de JO19-2 op maandag en woensdag. Voor spelers vanaf 18 jaar geldt dat ze trainen in herkenbare vaste groepjes van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. De trainers handhaven deze regels en gaan beoordelen of dit voor hen werkzaam is.
  • Het eerste zaterdagteam traint op dinsdag en zaterdag. De zondag 2 traint op donderdag en zondag. Voor deze teams geldt dat ze trainen in herkenbare vaste groepjes van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. De trainers handhaven deze regels en gaan beoordelen of dit voor hen werkzaam is.
  • De overige seniorenteams trainen niet.
  • Door de jeugdteams t/m JO19 wordt in het weekend niet getraind en zij spelen in het weekend geen onderlinge (oefen)wedstrijden. Hierdoor wordt het aantal contactmomenten beperkt.
  • Binnen het bestaande trainingsschema zijn onderlinge (oefen)wedstrijden wel toegestaan. Afstemming met leeftijdscoördinator(en) is verplicht.
  • De kantine is gesloten.
  • De kleedkamers zijn gesloten.
  • Toeschouwers/ouders zijn niet toegestaan op het VVM terrein. Je bent alleen op het VVM terrein als je een rol hebt bij de trainingen of anderszins noodzakelijk daar moet zijn.
  • Spelers vanaf 13 jaar houden 1,5 meter afstand van de begeleiding.
  • Trainers dragen veiligheidshesjes en treden op als Coronacoördinator tijdens hun training.
  • De uitvoering van de maatregelen worden constant gemonitord.
  • Zodra er aanscherpingen of versoepelingen zijn worden die via de appgroepen, VVM website en Facebook gecommuniceerd.

Met elkaar en voor elkaar zorgen we voor veiligheid en gezondheid bij VVM!