UPDATE CORONA MAATREGELEN (16-01-2022)

Beste leden,

Jullie zullen ook de beslissing van het nieuwe kabinet tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari hebben meegekregen. Eindelijk kan iedereen weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen, zonder avondklok.

Het kabinet ziet nu echt in dat sport van essentieel belang is voor een gezonde samenleving. En helemaal in de strijd tegen corona waarbij sporten en bewegen aantoonbaar preventief werkt tegen een ernstig ziekteverloop bij besmetting én actief bijdraagt aan het voorkomen van mentale problematiek.

Wat zijn de nieuwe regels?
Vanaf 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.

Voor VV Moordrecht is van toepassing:

• Kantine blijft dicht;
  • Kleedkamers blijven gesloten;
  • Geen publiek tijdens trainingen of (onderlinge) wedstrijden;
  • Op zaterdag is er mogelijkheid om te trainen of om een onderlinge wedstrijd te spelen. Om te zorgen dat niet iedereen te gelijk op de velden staat dit graag even communiceren met Arend.

Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zet de KNVB in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen*. Na de persconferentie van de 25ste hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. In de tussentijd worden verschillende scenario’s door de KNVB uitgewerkt die zij bespreken met de diverse belangenorganisaties.

*met uitzondering van de eredivisie vrouwen veldvoetbal en eredivisie mannen en vrouwen zaalvoetbal.

Verantwoordelijkheid
Als laatste willen we benadrukken dat het omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent.

• Bij klachten blijf je thuis en doe je direct een test;
  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Was vaak je handen;
  • Hoest en nies in je elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Draag als trainer/coach je mondkapje zoveel mogelijk.

Als club en sportsector zijn wij blij met de erkenning dat wij als een van de eerste sectoren meer ruimte krijgen. Ook daarom roepen wij iedereen op om in woord en gedrag te laten zien dat wij die verantwoordelijkheid aan kunnen en klaar zijn voor de volgende verruiming, hopelijk het spelen van competitiewedstrijden en het weer openen van de kantines.

Informatie
Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus. Of bezoek de website van NOC*NSF: FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport – NOCNSF en het Coronaprotocol van NOC/NSF: https://nocnsf.nl/media/5235/noc-nsf-protocol-verantwoord-sporten-v15012022-1.pdf

VV Moordrecht