Nieuwsbrief – VVM JEUGD – JUNI 2022

De afgelopen weken hebben alle teams hun laatste competitiewedstrijden gespeeld en is hiermee het seizoen ten einde. Met het einde van dit seizoen komt er ook een einde aan een jarenlange voetbalhistorie op ons vertrouwde complex aan ’t Lage. Op dit moment wordt er door veel vrijwilligers hard gewerkt om het nieuwe complex aan de Ambacht voor het nieuwe seizoen gereed te maken. Uiteraard zal het nieuwe complex feestelijk worden geopend, zodra hier mee over bekend is zullen we dit met jullie delen.

De afgelopen weken zijn de coördinatoren samen met de trainers en begeleiders druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, om alle leeftijdsgroepen en teams weer zo goed mogelijk in te delen. Zo is er gewerkt aan:

  • Bepalen van de spelersaantallen per leeftijdscategorie.
  • Bepalen van het voorlopig aantal teams per leeftijdscategorie.
  • Verder zoeken van trainers en hulptrainers voor alle teams (hierin zijn we nog op zoek naar extra trainers!)
  • Het opstellen van het nieuwe trainingsschema.

Zoals in voorgaande Nieuwsbrief al beschreven hebben we met elkaar geconstateerd dat het dit jaar een grote uitdaging is om met het huidige aantal spelers/speelsters per leeftijdscategorie het juiste aantal teams te kunnen vormen. Tegen het einde van het seizoen hebben we vooral bij de jongste jeugdteams weer een groot aantal nieuwe leden erbij gekregen, dat is natuurlijk goed nieuws. Helaas hebben ook een aantal leden hun lidmaatschap opgezegd. Met al deze mutaties was het een flinke puzzel om de juiste indelingen te maken.

Bij het bepalen van de leeftijdsgroepen, en later ook de voorlopige team-indeling, hebben we een aantal uitgangspunten gehanteerd:

  • Iedere speler/speelster speelt in principe altijd in de leeftijdscategorie, die hoort bij zijn/haar leeftijd.
  • Indien het aantal spelers/speelsters voor het aantal teams per leeftijdscategorie teveel of te weinig is, dan hebben we naar de mogelijkheden gekeken om spelers/speelsters een leeftijdscategorie hoger of lager in te delen, hierbij ten alle tijden rekening houdend met de juiste spelbeleving van het kind, en het beste past bij hun voetbalvaardigheden.

Indeling leeftijdsgroepen op website

De indelingen kun je hier op de website van VMM terugvinden. Ook zal het nieuwe trainingsschema op de website worden geplaatst, zodra deze gereed is. Hier wordt op dit moment de laatste hand aan gelegd. Bij deze indeling is er (met uitzondering van JO8 en JO9) nog geen team-indeling gemaakt. De voorbereidingsperiode van het nieuwe seizoen zal gebruikt gaan worden om goed naar het spelniveau van alle spelers en speelsters te kijken, en aan de hand daarvan de kinderen in te delen in het team wat het beste bij hun voetbalontwikkeling past.

Verdere communicatie over b.v. de 1e training, trainingsdagen en tijden, indeling nieuwe app-groepen, ect.. zal door de trainers en/of leeftijdscoördinatoren worden verzorgd.
(de trainingstijden zijn inmiddels bekend, kijk hier voor meer informatie)

(Hulp-) trainers gezocht!

Voor de JO13-2, JO15 en JO17 zijn we dringend op zoek naar extra (hulp-) trainers die de training kunnen verzorgen voor deze teams. Voor de JO13-2 hebben we voor de maandag al 2 trainers beschikbaar echter willen we voor de kinderen graag 2x per week een training verzorgen. Voor de JO15 zijn we op zoek naar een hulptrainer om te assisteren bij de trainingen en voor JO17 hebben we op dit moment nog helemaal geen trainer kunnen vinden.

Ben je bereid om te helpen? En ben je beschikbaar om 1x per week of anders b.v. 1x per 2 weken te helpen bij de training van jouw zoon of dochter/broer of zus? Stuur dan graag even een berichtje naar een van onderstaande mensen. Dank alvast, mede namens jouw eigen kind.

Leeftijdscoördinatoren gezocht!

Ook voor het team van coördinatoren zijn we op zoek naar extra versterking. Met het vertrek van Priscilla Elshout, Barbara de Boer en Patrick Verstoep kunnen we voor het nieuwe seizoen nog hulp gebruiken om alles zo goed mogelijk te coördineren.

Als leeftijdscoördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor ouders en trainers van een leeftijdscategorie en betrekt je hen zoveel mogelijk bij de gang van zaken binnen de vereniging. Daarnaast zorg je voor een goede communicatie binnen de leeftijdsgroep en werk je samen met het team van coördinatoren om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt voor spelers, ouders en trainers. Ook ontvang je nieuwe leden (en hun ouders) en maak hen wegwijs binnen de vereniging. Je bent hier ongeveer 2 tot 3 uurtjes per week mee bezig.

We zijn op zoek naar coördinatoren voor de Bovenbouw (JO15 t/m JO19) en de JO8 en JO9. Vind je het leuk om onderdeel uit te maken van een leuk en enthousiast team en wil je graag je steentje bij dragen aan de ontwikkeling van de vereniging? Meld je dan aan bij een van onderstaande coördinatoren.


Mochten er naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog aanvullende vragen of opmerkingen zijn dan horen wij dit graag en neem dan gerust even contact op met een van onderstaande mensen:

  • Ger Mulder (06-303599620) Technisch Jeugd Coördinator Bovenbouw
  • Patrick Verstoep (06-52506055) Leeftijdscoördinator Bovenbouw
  • Dennis de Jong (06-20225270) Technisch Jeugd Coördinator Onderbouw.
  • Annemieke Schoonewagen (06-24348830) of Monique van Echten (06-22273692) Leeftijdscoördinatoren van JO11 en JO13

De Jeugdcoördinatoren.