JO11-1 kampioen fase 4 / 2022-2023

Niet alleen in de regio Rotterdam hing al een paar weken de kampioenskoorts, maar ook rondom JO11-1 van VVM. Daar waar het team in fase 1 geen enkele punt haalden uit 5 wedstrijden, had het team nu 15 punten uit 5 wedstrijden in dezelfde 2e klasse.

Met nog twee wedstrijden te gaan zou een overwinning voldoende zijn om kampioen te worden. Zaterdag 13 mei verloor JO11-1, tegen de verwachting in, met 3-5 van BSC’68 (een team dat ook nog kampioen kon worden, net zoals Nieuwerkerk en Olympia). De niveaus van de teams lagen dicht bij elkaar.
Alle druk kwam door dit verlies op de laatste wedstrijd te staan. Bij winst zou JO11-1 alsnog kampioen worden.

Op dinsdag 16 mei stond de inhaal/uitwedstrijd tegen vv Nieuwerkerk op het programma, een team waar we in fase 1 nog met 12-2 van verloren…. Het zou daarom alles behalve een makkelijke wedstrijd worden, zeker omdat Nieuwerkerk ook nog kampioen kon  worden. Het werd een bizar spannende wedstrijd waarbij VVM op 0-1 kwam door prachtig doelpunt van spits Louay. Na een afgekeurde goal van Nieuwerkerk, scoorde ze alsnog de1-1. Deze stand bleef lang op het scorebord staan. Met kansen over en weer, werd er niet gescoord tot ongeveer drie minuten voor tijd. Nota bene Steijn, hij stopt bij VVM (i.v.m. verhuizing), schoot de verlossende 1-2 binnen. Zou het ons dan toch gaan lukken….

Nieuwerkerk ging in de resterende minuten vol in de aanval en ze kregen in de laatste 10 seconden van de wedstrijd nog een mega kans. Er werd, tot vreugde van de meegereisde supporters en uiteraard de spelers + coaches, voor open doel gemist. Kort daarna floot de scheidsrechter af en was het kampioenschap binnen.

Het team ging helemaal uit hun dak en vlogen elkaar in de armen. Uiteraard vierden de supporters dit feestje mee!

Het team heeft een enorme groei doorgemaakt en werd daarnaast een soort van ‘vechtmachine’ dat altijd 100% gaf.

Wij trainers/coaches hebben enorm genoten van dit seizoen, bedankt!! Ook richting de ouders/supporters die er iedere wedstrijd weer waren.

Arthur en Matijn