Nieuwsbrief Mei 2023 VVM – Jeugd

De komende weken staan er voor de meeste teams nog een of meerdere competitiewedstrijden gepland en is daarna het seizoen 2022-2023 alweer ten einde.

De afgelopen weken zijn de coördinatoren samen met de trainers en begeleiders druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Zo is er o.a. gewerkt aan:

· Bepalen van de spelersaantallen per leeftijdscategorie.

· Het opstellen van het nieuwe trainingsschema.

· Afspraken met trainers voor het nieuwe seizoen.

· Inzicht waar nog extra (hulp-) trainers nodig zijn.

 

Bij het bepalen van de nieuwe leeftijdsgroepen, en later ook de voorlopige team-indeling, hebben we een aantal uitgangspunten gehanteerd:

· Iedere speler/speelster speelt (of gaat spelen) in de leeftijdscategorie die hoort bij zijn/haar leeftijd. Het geboortejaar is hierbij het uitgangspunt.

· In overleg met de trainers en leiders hebben we gekeken naar uitzonderlijke individuele situaties of er spelers/speelsters een leeftijdscategorie hoger of lager ingedeeld moeten worden.

· Hierbij hebben we rekening gehouden met de juiste spelbeleving van ieder kind en wat het beste past bij het spelplezier en de voetbalvaardigheden.

 

LET OP: Trainen in nieuwe leeftijdsgroepen

Vanaf dinsdag 30 mei zullen we met de gehele jeugd (Onderbouw + Bovenbouw) gaan trainen in de nieuwe leeftijdsgroepen, d.w.z. de leeftijdsgroep waar de spelers en speelsters volgend seizoen in zullen gaan voetballen. Deze trainingen zullen dan ook op de dagen en tijden zijn waarop de spelers/speelsters ook in het nieuwe seizoen zullen gaan trainen. De laatste training van dit seizoen is uiterlijk op 6 juli.

In de periode vanaf 30 mei kunnen de spelers en speelsters wennen aan hun (mogelijk nieuwe) trainer en/of nieuwe medespelers en voor sommige ook aan een groter veld. De indeling van de nieuwe leeftijdsgroepen kun je in dit bericht terugvinden. De trainingsdagen en tijden vind je onderaan deze Nieuwsbrief. Mocht jij of jouw kind niet kunnen trainen, stuur dan even een persoonlijk berichtje naar de trainer zodat zij ook weten wie zij wel of niet kunnen verwachten bij de training. (afmelden is verplicht!)

Deze periode zullen de trainers ook gebruiken om een goed beeld te krijgen over de spelbeleving en voetbalvaardigheden van iedere speler en speelster. Tegen het einde van de maand juni zullen we dan een voorlopige team-indeling voor het komende seizoen kunnen maken en communiceren, waarbij iedere speler/speelster zal worden ingedeeld in een team wat het beste past bij zijn/haar spelbeleving en voetbalvaardigheden. De communicatie hierover en informatie over het nieuwe seizoen (o.a. 1e training na de zomervakantie) zal volgen via de trainers en/of coördinatoren van de leeftijdsgroepen/teams.

 

(Hulp-) trainers gezocht!

Voor een aantal teams in de Onderbouw zijn we nog op zoek naar extra ouders/(hulp-) trainers die kunnen helpen bij de training voor deze teams. Voor de leeftijdsgroepen JO8, JO9, JO13 en JO15 doen we hierbij een oproep aan de ouders om hierbij te helpen. Om training te kunnen blijven geven aan de kinderen streven we er naar om minimaal 2 trainers per team te hebben, hierbij is de hulp van voldoende ouders noodzakelijk. Zonder hulp kan er geen training worden gegeven.

Ben je bereid om te helpen? En ben je beschikbaar om te helpen bij de training van jouw zoon of dochter (broertje, zusje, nichtje, neefje etc.)? Laat dit graag even een berichtje naar een van onderstaande mensen. Dank alvast, mede namens jouw eigen kind.

 

Leeftijdscoördinatoren gezocht!

Ook voor het team van coördinatoren zijn we op zoek naar extra versterking voor de JO8 en JO9.

Als leeftijdscoördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor ouders en trainers van deze leeftijdscategorie en informeer je hen zoveel mogelijk over de gang van zaken binnen de vereniging. Daarnaast zorg je voor een goede communicatie binnen de leeftijdsgroep en werk je samen met het team van coördinatoren om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt voor spelers, ouders en trainers. Ook heb je contact met nieuwe leden (en hun ouders) en maak hen wegwijs binnen de vereniging. Je bent hier ongeveer 2 uurtjes per week mee bezig en kun je hiermee ook je vrijwilligerstaken invullen.

 

Vind je het leuk om onderdeel uit te maken van een leuk en enthousiast team en wil je graag je steentje bij dragen aan de ontwikkeling van onze groeiende vereniging?

Meld je dan aan bij een van onderstaande coördinatoren.

 

Mochten er naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog aanvullende vragen of opmerkingen zijn neem dan gerust even contact op.

· Dennis de Jong (06-20225270) Technisch Jeugd Coördinator

· Annemieke Schoonewagen (06-24348830) Leeftijdscoördinator O11 en O13

· Monique van Echten (06-22273692) Leeftijdscoördinator van O11 en O13

 

De Jeugdcoördinatoren.

 

TRAININGSSCHEMA VANAF 30 MEI 2023