Voorlopige teamindelingen seizoen 2023 – 2024

Beste allen,

Ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen zijn we binnen de gehele jeugdafdeling vanaf 30 mei gaan trainen in de nieuwe leeftijdsgroepen. De afgelopen periode hebben de spelers en speelsters al een beetje kunnen wennen aan hun (mogelijk nieuwe) trainers en/of nieuwe medespelers en voor sommigen ook wennen aan een groter veld.

De trainers hebben deze periode gebruikt om een goed beeld te krijgen over de spelbeleving en voetbalvaardigheden van iedere speler en speelster. Nu het seizoen zo goed als ten einde is, is er een voorlopige team-indeling gemaakt, waarmee de 1e fase van het nieuwe seizoen zal worden gestart.

Deze voorlopige indeling is gemaakt a.d.h.v. de voorgaande trainingsweken en aan de hand van evaluatiegesprekken tussen trainers, leeftijds-coördinatoren en Technisch Jeugd Coördinator.

Het nieuwe seizoen zal voor alle jeugdteams bestaan uit meerdere fases. Na elke fase kan er een herindeling kan plaatsvinden van de klasse waarin de teams uitkomen. Dit om het plezier en ontwikkeling van de spelers/speelsters en het team zo goed mogelijk te stimuleren.

Deze fases zullen de trainers en coördinatoren ook gebruiken om de ontwikkeling van de spelers en speelster goed te blijven observeren. Het kan dus zijn dat na een fase de voorlopige teamindeling opnieuw moet worden bekeken en aangepast waar dit nodig is. Ook tussentijds nieuw aangemelde spelers en/of speelsters zullen dan worden ingedeeld in een team wat het beste past bij hun niveau en spelbeleving.

 

Voorlopige team-indeling

De voorlopige indelingen van de teams kun je terugvinden onderaan dit bericht. De trainingsdagen en tijden blijven hetzelfde zoals de afgelopen maand. Communicatie over de 1e training van het nieuwe seizoen zal door de trainers worden verzorgd. Vlak voor de start van de competitie zullen er door de coördinatoren ook aparte app-groepen per team worden aangemaakt. Controleer dus goed in welk team jij/jouw kind komt, zodat je je aan kan melden voor de betreffende groepsapp.

 

DRINGENDE OPROEP: Hulp-trainers en coördinatoren gezocht!

Hierbij doen we ook nogmaals een dringende oproep voor extra hulp bij de trainingen bij vrijwel alle leeftijdsgroepen in de Onderbouw (JO8/JO9/JO11 en JO13) maar ook bij de andere leeftijdsgroepen (o.a. JO15) is extra hulp zeer welkom/noodzakelijk. Door het grote aantal spelers en speelsters is het voor de huidige trainers een erg grote belasting om dit op deze wijze te kunnen blijven doen. Zonder extra hulp zullen de trainingen in de huidige vorm mogelijk geen doorgang meer kunnen vinden.

Ook voor het team van Jeugd-Coördinatoren is extra hulp noodzakelijk. Dit team bestaat het komende seizoen uit 3 teamleden en is het ondoenlijk om alle zaken te kunnen blijven coördineren.

De urgentie is er bij de ondersteuning van de JO8 en JO9 leeftijdsgroepen. De rol van coördinator houdt in dat je het eerste aanspreekpunt bent voor trainers en ouders voor allerlei soorten vragen en je deze vragen met de rest van het team van Jeugd-Coördinatoren verder oppakt/uitzoekt. Ook heb je contact met ouders van nieuwe leden om hen te woord te staan en wegwijs te maken voor de 1e training etc. Je hoeft hiervoor in veel gevallen niet eens op de club aanwezig te zijn en veel van deze taken zijn tegenwoordig prima via email en/of telefoon te behandelen.

 

De inzet van vrijwilligers is noodzakelijk om iedereen met plezier te kunnen laten voetballen bij onze vereniging. Wil je helpen? Meld je dan bij een van de trainers en/of coördinatoren.

Mochten er nog aanvullende vragen of opmerkingen zijn dan horen wij dit graag en neem dan gerust nog even contact op met een van onderstaande mensen.

 

Teamindeling 2023-2024 v2

 

· Dennis de Jong – Technisch Jeugd Coördinator

· Monique van Echten – Leeftijd Coördinator JO13-JO15

· Annemieke Schoonewagen – Leeftijd Coördinator JO11-JO13